Michel Foucault en de neoliberale verleiding

Geldt Foucault terecht als boegbeeld voor de linkse revolutie?  Rik Peters leest het recent verschenen ‘Foucault and Neoliberalism’ en concludeert: misschien niet, want Foucaults houding tegenover het neoliberalisme was op zijn minst optimistisch.

De Goede Zeden van Totalitair Secularisme

Afgelopen dinsdag werd een moslima en plein public onder toezicht van vier gewapende politieagenten gedwongen zich uit te kleden terwijl ze lag te zonnebaden op een Frans strand. Haar outfit, een zwarte legging, blauwe tuniek en een bijpassende sjaal om het haar gewikkeld, was in overtreding van het zogenaamde boerkiniverbod.

Seculier Extremisme

Seculieren beweren de waarheid aan hun kant te hebben, maar gaan vaak de mist in met hun argumentatie. Andrea Speijer-Beek beschouwt de problematische manier waarop religie en wetenschap in het individu zich tot elkaar verhouden.

De vrijwillige samenleving

Er is geen enkele politieke partij in Nederland waarvoor ik de gang naar de stembus maak. Zelfs als ik zeker wist dat mijn stem zich op magische wijze direct zou materialiseren in beleid zou ik het rode potlood links laten liggen.